Mount Agung barst uit maar zonder ons – Nusa Penida/Indonesië

Na een verandering van verblijf naar eentje dat wat dichter ligt bij de bezienswaardigheden – al is dat op Nusa Penida nooit allemaal dichtbij – blijven we nog even in onze relaxte sfeer hangen. Dat doen we met een etentje in een leuk restaurant met sea view, met een heerlijke Griekse salade en Pasta pesto met bijbehorende cocktails. Het hoogtepunt is echter het dessert, de Pisang Goreng, oftewel fried banana, oftewel gefrituurde banaan. Heerlijk dus! Een krokant korstje rond een banaan, aangevuld met een potje vanille-ijs. Meer moet dat niet zijn. Tegen 18u zitten we vol, en terwijl het donker begint te worden besluiten we terug te keren richting onze kamer. En dan gebeurt het ondenkbare, op het moment dat we in onze kamer zijn en ons opfrissen barst Mount Agung uit. De vulkaan waarop we perfect zicht hadden vanop het terras van het restaurant, en waar we van binnen uit natuurlijk niets van merken. Het is pas de dag later dat we ontdekken wat er eigenlijk gebeurd is. Verdorie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s