Met nacho’s kan je nooit missen – Bali/Indonesië

Ann-Sofie wil graag naar de ochtendmarkt, en Nick wil graag uitslapen. Dus dat wordt eenvoudig opgelost, Ann-Sofie gaat naar de markt en Nick slaapt uit, simpel. Met de brommer langs de vele politieagenten door is de markt moeilijk te vinden. Na een hele tour vind Ann-Sofie uiteindelijk een parkeerplaats en gaat ze op verkenning. Een marktje dat doet terugdenken aan Vietnam, met groenten en fruit, manden vol eten en vlees dat open en bloot gepresenteerd ligt. De markt start rond 6u, en ondertussen is het al 7u30, iets te laat dus want op de echte markt zijn ze al aan de opruim bezig. Overdag is dit namelijk een toeristenmarkt, en dus vindt er rond 8u een switch plaats van voeding naar souvenirs en fruit, en gaan de prijzen maal twee. Het lokale ontbijt kan ze echter niet laten, een bananenblad opegvuld met zoete rijst en een speciale Balinese cake. Zoetigheid ten top! En dat ondanks het heerlijke ontbijt dat ons staat op te wachten in de homestay. Foei. Om Nick blij te maken koopt ze nog een dragon fruit en een kilo Rambutan. Als dat geen goeie keuze is!

Terug aangekomen bij de homestay blijkt Nick net wakker te zijn, en is het tijd voor het lokale Balinese ontbijt. Zoete rijst, kokospannenkoekjes en deegbolletjes van bananen. Zwaar, maar oh zo lekker! Voor Ann-Sofie dubbel zo zwaar natuurlijk, haar nieuwsgierigheid heeft haar al een volle portie op de markt opgeleverd. Met een overdosis suiker kunnen we aan de dag beginnen.

De Ridge Walk is onze eerste en enige activiteit vandaag, een wandeling van een kilometer over een groene – het had niet anders gekund – ridge, een richel tussen twee valeien door. Een mooi wandelpad tussen de bomen door, nog net op tijd voor de zon echt fel begint te schijnen. In een cafeetje met een pracht van een standbeeld (een aap met een zonnebril) drinken we een dragonfruit shake om weer af te koelen, en de weg terug aan te kunnen, waarna Ann-Sofie op zoek gaat langs de vele kleine boutiques van Ubud terwijl Nick ondertussen geniet van de oase van rust in de homestay, hij is duidelijk grote fan.

s’ Avonds ontdekken we een Mexicaans restaurant, Cilantro, niet ver van onze deur, met fantastische reviews. Met een brommer ter beschikking en een lege maag die gevuld moet worden is het een makkelijke keuze. Het menu van Burritos, Quesilladas en Nachos ziet er te goed uit om niet uit te proberen, want wat kunnen ze verkeerd doen met kaas en Nacho’s? Niets dus! Een overheerlijke vettige maagvulling later voelen we ons zo voldaan als ‘t maar kan zijn. Mexicaans was zelden al zo lekker. We sluiten de avond af met een potje scrabble, zoals het hoort!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s