Het kortste bezoek aan een land ooit – Singapore

We hebben nog zo’n 12 dagen over vooraleer we de vlucht moeten halen waar we al lange tijd naar uit kijken, Singapore -> Havana. Na het opzoeken van de prijzen in Singapore zien we al snel dat de prijzen de pan uit swingen. Hostels krijgen scores van 5 à 6/10 met prijzen die 5 maal zo hoog liggen als in de rest van Azië. Voor zowat 40 Euro per perdoon nacht zien we ons niet in een erbarmelijke hostel slapen, dus hebben we er iets op gevonden. Singapore kan je zien in een dag of 4, dus hebben we 8 dagen over. Ideaal om wat orde op zaken te stellen, wat uit te rusten en Azie mentaal af te sluiten. Na 11 maanden hebben we ‘t een ‘t ander op een rijtje te zetten, want Zuid-Amerika belooft een compleet andere wereld te worden. De oplossing is simpel, net over de grens met Maleisië zijn er verschillende AirBNB’s met alles erop en eraan in de chique buurt voor vaak nog geen 25 Euro per nacht in een volledig apartement. Gezien de free visa voor zowel Maleisië en Singapore geldt is de keuze snel gemaakt.

Met onze vlucht van Bali zijn we aangekomen om 16u, en in een uurtje hebben we het hele land doorkruist per metro. Van Changi Airport naar Woodlands, zowat de verst verwijderde metrohaltes van Singapore. Dan de bus op die ons naar de grens brengt, waar we moeten aanschuiven om onze stempel die we een uur geleden gekregen hebben alweer ongeldig te laten maken, het kortste bezoek aan een land ooit! Los van Luxemburg dan toch, een tankstop op weg naar de skipistes geldt niet echt als een bezoek, niet? Het duurt ongeveer een half uur, en een vrouw achter ons weet ons te vertellen dat velen dit elke dag doen. Leven in Maleisië en werken in Singapore kan geen pretje zijn, tenzij voor hun portefeuille aangezien de lonen in Singapore velen malen hoger liggen en de leefprijzen in Maleisië nog niet eens de helft zijn. De grensovergang duurt maar een half uur, maar het hele gebeuren (bus-grensovergang-bus) neemt ongeveer anderhalf uur in beslag, enkele richting. En dat elke dag opnieuw, nee bedankt.

Na de grensovergang van Singapore is het nog een korte busrit over de brug tussen de twee landen, om daarna door de tweede migration te gaan, die van Maleisië. Een gigantische rij, maar het gaat enorm snel en in nog geen 20 minuten zijn we erdoor en zijn we meteen in JB Sentral, onze eindbestemming in Maleisië. Van daaruit een korte tussenstop in de McDo om onze knorrende magen te vullen en dan op naar een eerste nacht in een hotel omdat we nog geen AirBNB hebben geboekt en het nu te laat is om dat nog te doen. Dat doen we morgen wel, zoals gewoonlijk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s