Een warm welkom bij Umah Dajane – Bali/Indonesië

Perfect op schema komen we aan op Bali, in een temperatuur die ons meteen bevalt: 25 graden. We worden er meteen ontvangen op z’n Balinees, een sterke wierrookgeur en de Balinese Hindubeeldjes waar het eiland bekend om staat. We krijgen zonder problemen onze stempel bij migration, ookal hebben we geen uitvlucht geboekt, fieuw. Alle stress voor niets dus.

Bali is zwaar toeristisch, en daar wordt naar het schijnt zwaar van geprofiteerd. er zijn enorm veel scams te vinden, en eentje daarvan is credit card skimming een veel voorkomende. Skimming is het kopiëren van je kaartgegevens bij het afhalen van geld aan een ATM bijvoorbeeld, waarna de dieven die gegevens gebruiken om zelf geld af te halen of online aankopen te doen. Heel wat ATM’s op Bali zijn hiervan voorzien, en dus nemen we het zekere voor het onzekere en halen we een hele hoop af in de luchthaven zelf, waar het vermoedelijk best veilig is.

Met een heel pak geld en een net gekochte SIM kaart lopen we uiteindelijk de luchthaven uit, en worden we meteen overspoeld door Grab en Bluebird taxis. Geen van hen is echter een echte Grab of Bluebird taxichauffeur want die mogen naar het schijnt niet op het luchthaventerrein komen. Met een screenshot van de grab pagina op hun gsm proberen ze zo toeristen te overtuigen, maar helaas ons niet, wij zijn ingelezen. Nee bedankt dus, wij wandelen wel. In deze temperaturen is dat toch helemaal niet zo lastig. Het leuke aan de luchthaven op Bali is dat ze temidden van beschaving ligt en je dus heel eenvoudig naar buiten kan wandelen en meteen in het lokale leven terecht komt. En op die manier komen we ook al snel een eerste eetkraampje tegen, een echte verademing! Groentjes à volonte, Ann-Sofie haar oogjes beginnen meteen te glunderen. We kunnen vanalles wat kiezen en krijgen een heerlijk bord geserveerd, overheerlijk en spotgoedkoop.

Terwijl we zitten en ons eten laten zakken nemen we ondertussen de tijd om te kijken waar we vanavond gaan slapen. Ubud is een toeristisch centrum in het midden van Bali, en het aanbod is dan ook enorm. Zelfs met de Booking filter op een score van minimum 9.8/10 krijgen we nog honderd opties, help! Uiteindelijk is er eentje dat in ons oog springt, en boeken we snel voor een paar nachten. Een Grab bestellen gaat hier wel, en dus kunnen we al meteen ons uurtje bollen richting Ubud inzetten, en worden we vlak voor de deur gedropt. De chauffeur is duidelijk ontzettend tevreden met deze rit, en hij bedankt ons wel 10 keer om te kiezen voor Grab.

Bij ons verblijf, Umah Dajane, worden meteen super vriendelijk ontvangen, en ondanks dat we 3 uur vroeger zijn dan check in tijd staat onze kamer al lekker fris op ons te wachten. Letterlijk zelfs, de airco staat al aan en het bed is belegd met rozenblaadjes. Als dat geen ontvangst is! Een douche met hemels warm water en een dutje zijn hier wel op z’n plaats. Een nachtvlucht doet soms rare dingen met een mens, en dus vallen we al meteen in slaap. De frisse geur van bloemetjes in de kamer heeft daar misschien ook wel iets mee te maken. Pas 5 uur later worden we wakker, half verdoofd en in de late middag. Met een bezoekje aan de supermarkt proberen we ons op te kikkeren, en dat lukt vlotjes bij het zien van het aanbod fruit. Ontelbare soorten fruit, en allemaal zien ze er even lekker uit. We slaan snel een voorraad in en keren terug richting de kamer, genoeg beweging voor vandaag! Morgen gaan we echt op pad, als we deze prachtige kamer tenminste willen verlaten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s