Zoete spaghetti in hanenland – Filippijnen

Ons verblijf in Siquijor is er eentje tussen de hanen. Het lijkt alsof heel het eiland erdoor gefascineerd is, dat wordt dus plezant morgenochtend. We hebben gekozen voor een kamer in een huis met keuken en living, gedeeld met nog andere reizigers die er al dan niet zijn. De matras is flinterdun, maar zelf ons eten kunnen maken maakt al veel goed. We hebben meteen een reden om op stap te gaan, op zoek naar groentjes voor vanavond. We kopen fruit, zoete broodjes, groenten voor een heel leger, en natuurlijk avocado. Alle nodige ingredeienten voor spaghetti hebben we ook al op zak en met eten voor een week keren we terug.

De eerste teleurstelling komt al snel wanneer de tomatensaus ‘Filippino Style’ geen gewone tomatensaus blijkt te zijn, maar in lijn ligt met alle andere soorten eten hier: vettig en zoet. Ketchup dus. Uiteindelijk slagen we er min of meer in een heerlijke spaghetti te maken, en geraken we aan de praat met een Frans koppel. Ze zijn al meer dan een maand aan het rondreizen door de Filippijnen, en hebben zowat dezelfde reisstijl als ons, alles op het gemak en wel zien waar we terechtkomen. Het wordt een leuke avond, en wanneer de zon al lang onder is en de hanen slapen besluiten wij dat ook te doen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s