Waar worden we gedropt? – Maleisië

Om 16u stappen we op de bus van Tanah Rata naar Penang, het eiland waarop Georgetown zich situeert. Er werd ons verteld af te stappen op het vaste land in Butterworth en dan de ferry te nemen richting Georgetown, dus wachten we geduldig tot we in de omgeving van Butterworth komen. Om Penang op te rijden zijn er twee bruggen, en nog voor we Butterworth bereiken draait de bus plots de ene brug op, richting het eiland dus. Niet veel later stoppen we aan een bushalte op het eiland zelf, en nogal verdwaasd met deze route vragen we aan een local op de bus of we nu moeten afstappen, of wachten tot we in Butterworth zijn. Er is wat verwarring, en voor we het weten is de bus alweer vertrokken, en is onze keuze gemaakt. We rijden een deel van het eiland af in de richting van Georgetown, en onze hoop groeit dat we misschien gewoon in het dorp zelf gedropt zullen worden. Wanneer we echter aan de tweede brug komen, slaat de bus terug af, weg ban het eiland, richting Butterworth. Bye bye Penang, dan toch maar de ferry nemen. We zijn in totaal met 4 toeristen, en zoeken samen de ferry eens aangekomen in Butterworth, die vertrekt over 55 minuten, want de vorige hebben we blijkbaar op vijfminuten na net gemist. Om 22u10 kunnen we de eerstvolgende ferry nemen, dat wordt in ieder geval niet vroeg slapen vandaag. We eten een noedelsoepje in de terminal en wachten geduldig af tot het onze beurt is, en uiteindelijk komen we tegen 23u aan in de hostel na een korte wandeling. Rust!

Blauw = georgetown (doel), Rood = route van de bus, Groen = wat wij gehoopt hadden, Geel = ferry, Gelugor = gemiste busstop vlakbij georgetown

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s