Streetart in een koloniale stad – Maleisië

We beginnen de wandeling vanzelfsprekend aan de hostel, en wandelen rustig de kleine straatjes door. Bijna op elke hoek staat wel een kunstwerk, zij het een cartoon die de geschiedenis van de stad verklaart, of schilderijen die de vele muren van de stad opfleuren. Eén na één passeren ze de revue, en telkens weer is het een leuke verrassing. We hebben namelijk een kaart met de locaties op, maar voor sommigen is het wat zoeken vooraleer je ze effectief vindt, anderen zijn dan weer duidelijk van op 500 meter. Een meisje dat Kungfu uitoefend met ondersteuning van 2 vensters, een gigantische Riksjaw en een schildpad die langs de huizen zweeft. Sommige muurschilderingen zijn ook interactief gemaakt, wat leidt tot een paar leuke foto’s:

Niet alleen de kunst zelf is prachtig, maar de omgeving die we doorwandelen is minstens even leuk. De vele kleine straatjes zijn bezaaid met koloniale huisjes, wat gegarandeerd gezelligheid uitstraalt. Het is een beetje Luang Prabang of Hoi An, maar met een stuk meer lokale bedrijvigheid en auto’s.

Een hele dag wandelen zorgt ervoor dat we 99% (of dat hopen we toch) van de kunstwerken hebben gezien, sommige waren onvindbaar en anderen waren echt wel te ver verwijderd van een logische route. De wandeling heeft ons door het volledige oude gedeelte van Georgetown geleid, en als kers op de taart komen we in één van de laatste straatjes een Vietnamees restaurantje tegen dat Bahn Mi serveert, Haleluja! Een goeie Bahn Mi is zowat 3 maanden geleden, en wat hebben we het gemist. Een lekker broodje met groentjes en wat pork, warm gemaakt en overgoten met een heerlijk sausje en wat chili, een perfecte snack. We moeten elkaar zelfs niet eens vragen of we binnengaan, het bord ‘Bahn Mi’ is voor ons beiden genoeg om te weten wat we eten vanavond. Zoals gewoonlijk is het klaar in 2 minuten, heerlijk genieten!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s