Op pad met de tandem – Maleisië

Georgetown is ook bezaaid met musea, van 3D trick art tot een cameramuseum en heel wat cultuur, we kiezen er een paar uit en huren een tandem om onze voetjes vandaag wat te sparen. Tot grote spijt van Nick is het cameramuseum verplaatst naar een verdere locatie en dus buiten bereik van onze tandem, maar het 3D trick art museum ligt perfect op route.

Onderweg worden we tot twee maal toe ondervraagd door Maleisische studenten die Engels moeten oefenen, en ons interviewen over Penang, Kuala Lumpur, en hoe we Maleisië in het algemeen ervaren. Na een heuse tandemoefening komen we aan bij het 3D trick art museum, dat bestaat uit schilderijen en interactieve elementen om het zo tot een heuse beleving te maken. We klimmen in palmbomen, worden opgegeten door een Anaconda en kunnen zelfs even skydiven, het is een kwestie van de juiste camera hoek te kiezen.

Een laatste museum is een soort Technopolis, we komen er aan tegen 15u en het blijkt al te sluiten tegen 18u. We vragen aan het onthaal even wat er precies te zien is, en het is veel te veel om in 2u iets van te ervaren, het lijkt meer op een dagactiviteit. We besluiten ons hier niet in op te jagen en het dan gewoon niet te doen, want in die tijd kunnen we er toch helemaal niets van gezien hebben.

De laatste stop is een wilde gok van Nick, door de kaart op google maps wat willekeurig te doorzoeken komen we op iets wat ook heel mooi lijkt te zijn, de oude bus terminal. We fietsen er heen met de verwachting van wat streetart te zien, maar worden verrast door een super leuke pop up markt. Allerhande zelfgemaakte items staan er in stalletjes te koop, van zowel expats als locals, maar allemaal prachtig afgewerkt. Nick koopt er een passion fruit sap gezoet met honing, terwijl Ann-Sofie een haarband past. Er hangt een ontzettend leuke sfeer, er zijn sympathieke mensen en zelfs akoestische live muziek. De oude busterminal is omgedoopt tot een gezellig meeting point, en we besluiten er ruimschoots van te genieten door een zeteltje in het gras uit te kiezen en de muziek het te laten overnemen. Tegen 17u zit de markt erop, en begint alles af te ronden. We nemen dit ook als signaal om door te gaan, aangezien we graag om 22u de bus van Butterworth naar Kuala Besut willen nemen om zo de Perhentian Islands te bereiken, waarvoor we eerst nog terug de ferry op moeten.

Als afsluiter van Georgetown gaan we nog één maal lekker eten in het restaurantje van de eerste dag, een curry die verdomd dicht in de buurt komt van de Thaise en Laotiaanse curry’s, en een lokaal noedel soepje dat Ann-Sofie heerlijk smaakt. En dan is het tijd om door te gaan, we willen de ferry vroeg genoeg halen om zo op tijd te zijn voor het kopen van een ticketje voor de bus, een ticket online boeken lukt namelijk niet. Hopend op 2 vrije plekken halen we mooi de ferry van 19u, waarna we uiteindelijk nog heel wat tijd over hebben, de bus is nog niet eens half volboekt. We gebruiken de 2 uur wachten om een powernap te doen en wat verder onderzoek te verrichten naar de Perhentian Islands. De bus dient als overnachting, ook al gaan we tegen 3u ‘s morgens waarschijnlijk gedropt worden, lekker vroeg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s