En plots zitten we in de sneeuw… – Oostenrijk

Eens zot doen, dat was ons idee bij het boeken van een retourvlucht Bangkok-Milaan-Brussel. Niet om onze reis te beëindigen, want daar dient een retour niet voor, maar voor een korte tussenstop in Oostenrijk. Oostenrijk? Jep. Een skireis met een bende maten, een verrassing voor zowat 11 man, en eigenlijk ook wat voor onszelf, daar kunnen we geen neen tegen zeggen, toch?

Met een rugzak vol rommel en onze dikste kleren aan stappen we de vlieger op met enkel handbagage, een eerste keer. Het enige dat we echt moeten meenemen vanuit Bangkok is onze jas, en wat materiaal dat we niet meer nodig hebben of teveel hadden ingepakt bij vertrek. Met een net iets te lange vertraging missen we onze aansluiting in Milaan waardoor we helaas nog een supergezellige busrit van 13u voor de boeg hebben (bedankt Flixbus om nog niet volboekt te zijn of we waren waarschijnlijk gewoon een week in Milaan gebleven). Onze eindbestemming is Saalbach, waar appartementhaus Babsi op ons wacht, samen met 11 man ontwetend van onze komst. Surprise!

Een zalige week met ongezien goeie pistes, hemelse poeier en een jagerbomb of twee, drie… zoiets toch. Al boardend en skiënd aufe aufn berg, waarin we zelfs The Challenge vervolledigen! En die wordt als volgt omschreven:

THE LARGEST SKI CIRCUIT OF THE ALPS – 12,400 M ALTITUDE, 65 KM OF TRACKS, 7 HOURS OF SKIING EXPERIENCE
The Skicircus challenges its guests with THE MOST DEMANDING ski circuit.

Met heerlijke pintjes langs de piste en schnitzels zoals ze die in Azië onmogelijk kunnen bereiden doen we weer heel wat energie op, we herbronnen even in het Europese gemak, de luxe en het comfort om daarna weer vol energie het oosten onveilig te maken (in tegenstelling tot de skipistes – daarop zijn we altijd de veiligheid zelve natuurlijk). Met een vlucht Brussel-Milaan-Bangkok (zo hebben we ook Italië aangedaan op deze reis) kunnen we verder naar Maleisië waar sushi, streetart en een duikopleiding op ons wacht!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s