De allerlaatste sunrise – Myanmar

De laatste dag Myanmar vandaag, om 13u hebben we onze vlucht naar Bangkok, maar dus zit een snelle sunrise er wel nog in. We haasten ons terug naar de U-Bein bridge en kunnen in alle rust genieten van de serenteit die er nu heerst. We kijken deze keer de sunset vanop de brug zelf, een prachtig spektakel en de ideale manier om Myanmar af te sluiten. Het land waar iedere sunrise en -set magisch lijkt te zijn (buiten die van gisteren dan), telkens opnieuw. Zowel over de rijst, als over de tempels en de U-Bein bridge, nooit stelde ze teleur. Een betere afsluiter kunnen we ons dus niet bedenken.

Wanneer we terug aan het hotel aankomen om een Grab richting de luchthaven te nemen zijn we echter nog getuige van een waar fenomeen, een optocht bestaande uit verklede mensen, travestieten, koeien, brommers en lorry’s met gigantisch luide speakers passeert voor onze deur. Geen flauw idee waarvoor, maar ze lijken zich in ieder geval te amuseren Al dansend passeert de stoet voor onze neus, terwijl ze ons vrolijk toewuiven. Een mooie laatste verwondering in dit prachtige land. Jesuba, Myanmar, op naar Bangkok.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s