Eindelijk groen in Azië – Maleisië

Opstaan om 7u30 is dan ook geen pretje, maar we willen zo snel mogelijk op de volgende locatie geraken, en nemen dus de bus om 10u. Om daar te geraken moeten we eerst nog de metro nemen, en dus is vroeg opstaan- jetlagwijs gezien vroeg dan toch – een vereiste. We komen mooi op tijd aan in het bus station en kopen een ticketje voor de eerstvolgende bus, en na nog iets kleins te eten kunnen we al vertrekken richting de Cameron Highlands. We staan versteld van hoe goed en professioneel het bussennetwerk hier uitgebouwd is, van vertrekhal tot ticketverkoop en de check-in, alles is pico bello in orde en overtreft met gemak onze bussen van De Lijn.

De busrit duurt ongeveer 4u, wat best kort is naar Aziatische normen. Tijdens de eerste 2u wordt gretig wat slaap ingehaald, maar de tweede helft van de rit verlegt de aandacht zich naar buiten. We beginnen de highlands in te rijden, en zien hoe alles groen en levendig begint te worden. Gedaan met de droogte van het voorbije Azië, gedaan met de dorre rijst en de stoffige wegen, eindelijk eens een jungle die er naar behoren uitziet! De laatste kilometers rijden we langs theeplantages, die een nostalgisch gevoel naar Sri Lanka doen opwekken, de watervallen en kraampjes langs de weg dragen hier alleen maar aan bij.

Bij de aankomst in Tanah Rata, een van de dorpen in de Cameron Highlands, worden we meteen ontvangen door een hele hoop Indiërs, Maleisië is enorm multicultureel, en vooral Indiërs (en Chinezen) zijn hier in grote aantallen aanwezig. Even doet het ons terugdenken aan de scams, maar al snel wordt duidelijk dat dit een heel ander type Indiërs zijn, vriendelijk en behulpzaam, nog steeds ongegeneerd, maar op een leuke manier. We kunnen zo al snel een dealtje doen voor een kamer in de dichtstbijzijnde hostel en kunnen direct op zoek naar eten, iets wat door die multiculturaliteit een sterk punt is van dit land. We houden het voorlopig echter bij pompoensoep om onze magen na de busrit niet te veel lastig te vallen en plannen wat voor morgen, er valt hier heel wat af te wandelen, dus zijn we beter voorbereid voor we eraan beginnen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s