Een beetje sightseeing in Kuala Lumpur – Maleisië

De sightseeing in Kuala Lumpur is vrij simpel, en start al vlak voor onze neus wanneer we het hotel uitwandelen. Rond het plein met de Pasar Clock Tower verzamelen ieder weekend een hele hoop Indiërs om niets te doen. Ze zitten en hangen er de hele dag rond, maar verder lijkt er niet veel te gebeuren. We dachten dat ze allemaal samen ergens naartoe zouden gaan, maar nee hoor, gewoon een dagje chillen op het pleintje.

De Masjid Jamek moskee ligt er vlak achter, en is dan ook de volgende stop. Via een splitsing van twee rivieren lopen we een brug over waar een man doedelzak aan het spelen is, hoe charmant! De omgeving van hoge flatgebouwen hebben we nog niet veel meegemaakt op deze reis, het is al eens een andere soort sightseeing.

Het Sultan Abdul Samad gebouw is prachtig verzorgd, en is dus de ideale plek voor het eten van ons ontbijt: een driehoeksrijstje. Een Japanse creatie waarbij vlees of vis omhuld zit in rijst, dat omwikkeld is met zeewierpapier. Een heerlijke snack, waarvan de voorraad in de 7-Eleven al bijna hebben opgekocht. Een wandeling rond het hele gebouw en de bijhorende tuintjes doet ons tot rust komen, het is een heel mooi onderhouden terrein. De ondderhoudsman heeft zodanig puik werk geleverd dat hij nu tussen de struiken ligt te slapen, en groot gelijk heeft ie!

We trekken verder richting de Petronas Twin Towers, een deel van de gekende skyline van Kuala Lumpur, dus dat mogen we niet gemist hebben. Voor een paar jaar zijn dit de hoogste torens ter wereld geweest, en ondanks het feit dat ze dat nu niet meer zijn, zijn ze ongelofelijk indrukwekend om aan te zien. Een constructie waar je van achterovervalt bij het bekijken ervan, zo groot dat het nooit op 1 foto past. En dat hebben de straatverkopers hier wel geweten, aangezien ze allemaal met breedhoeklenzen voor je GSM rondwandelen, en dus ook veel toeristen. In het gebouw is een shopping centrum, en erachter ligt een tuin met fontein en wandelgang, een mooie omgeving om de dag door te brengen.

Een tweede dag sightseeing gebeurt in de Botanical Gardens, waar natuurlijk net toevallig weer een activiteit plaatsvindt. Een loopwedstrijd zorgt ervoor dat het hele paviljoen (zowat de highlight van het park) vol staat met rommel en dus eigenlijk niet veel meer voorstelt. Spijtig. Het park zelf is echter wel prachtig, opnieuw spik en span en zo groen als het maar kan. Van in vorm gesneden buxus tot gras dat met een haagschaar op lengte geknipt wordt, het is er allemaal. Los van het schuilen voor een regenvlaag tussendoor hebben we een prachtige wandeling, waarbij we versteld staan van de zorg die in dit park gestoken wordt. De welvaart in Maleisië is duidelijk al helemaal wat anders dan de rest van Azië.

Een middagje shoppen is voor Ann-Sofie het ideale tijdsverdrijf en ‘s avonds keren we terug naar de Petronas Towers om er de fonteinshow te zien, een licht- en kleurenspektakel dat naar het schijnt echt de moeite is. En inderdaad, door vanop een mooi plekje deze show te bekijken kom je helemaal tot rust.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s