Te paard naar de wijngaard – Myanmar

Na het uitslapen, essentieel na 3 dagen wandelen, vragen we een bootman aan de haven om ons naar de rotating market te brengen. Ooh Ooh had ons verteld dat we er zeker naartoe moesten gaan. Wanneer we het uitgelegd krijgen blijkt het al te laat te zijn, de markt stopt tegen 9u, en aangezien het nu al 8u30 is en het meer dan een half uur varen is, zijn we duidelijk niet op tijd gekomen. Een gemiste kans, maar we zitten hier voor een paar dagen, dus een andere dag lukt het misschien wel.

We gaan even verder op zoek naar een activiteit voor vandaag en belanden bij Ostello Bello, een redelijk bekende hostel. We zijn ook hier te laat voor een van de dagtours, maar we kunnen toch al eens de activiteitenboeken inkijken om zo een overzicht te krijgen van wat er allemaal te doen valt in de omgeving, want we moeten toegeven, we hebben geen research gedaan. Terwijl we ons verdiepen in het aanbod, merken we plots op dat Pauline hier opnieuw zit, en geraken terug aan de praat. Ze vertelt ons dat ze na Myanmar richting India vliegt, om even de sfeer op te snuiven in het noorden, en daarna richting Goa te gaan voor kitesurflessen. Mooie vooruitzichten dus!

Nadat we alles goed bekeken hebben besluiten we het vandaag te houden bij een bezoek aan het marktje dat ook deel uitmaakt van de rotating market. Die vindt plaats op 5 plaatsen, en vandaag dus in Nyaungshwe zelf. We kopen er een hele voorrad avocados, wat vlot verloopt, maar wanneer we 1 ajuin en 1 bol look willen kopen snappen ze het niet goed. Met een geldbriefje van 50 proberen we het duidelijk te maken, en dan valt hun Kyat. Ze lachen eens met onze schamele aankoop en geven 2 bollen look voor die 50 Kyat, zo eerlijk zijn de mensen hier.

Onderweg naar de hostel, om er avocadosalade te maken als lunch, passeren we een toeristenkraam dat paardritten aanbiedt naar de wijngaard op de heuvels rond Nyaungshwe. Een geknipte gelegenheid om vandaag nog mee te pikken, hiervoor zijn we niet te laat! Tegen 14u moeten we klaarstaan, een perfecte timing om ondertussen nog de heerlijke avocado salade te maken en rustig op te eten.

We worden opgepikt in stijl, met paard en kar worden we naar de stalling gebracht. Daar krijgen we elk een paard toegewezen, paardjes die eerder pony formaat hebben. Een hard zadel en stijgbeugels waar onze voeten niet inpassen, maar een eerste paardrij ervaring voor Nick, en voor Ann-Sofie een eeuwigheid geleden. Elk paard wordt begeleid door een local die de weg kent, en dus hoeven 😉 we eigenlijk niet veel te doen. Via een Buddha tempel en een schooltje gaan we de heuvels in. Het landschap is dor, maar in de verte is de wijngaard al in zicht. De rustige wandeling brengt ons bergop, tussen de ranken door. En eens boven aangekomen worden de paarden ontzadelt en kunnen ze even grazen terwijl wij van een wijndegustatie genieten. Pauline, die zonet zelf de degustatie gedaan heeft zegt ons een set te delen, want zo schitterend is de wijn blijkbaar niet, en zij zal het wel weten als echte Française en liefhebber van goede wijntjes.

We krijgen een set van 4 glazen geserveerd met nootjes en brood, en kunnen 2 witte en 2 rode wijnen ontdekken. We vinden er elke eentje naar onze goesting, Nick een rode en Ann-Sofie een witte, en besluiten elk van een glaasje te genieten bij de sunset over de wijngaard en Inle Lake. Van hieruit hebben we een pracht van een overzicht over de omgeving, en met een goed glas wijn hebben we alles voor een gezellige avond.

Na nog even na te genieten van de zonsondergang keren we terug naar onze paardjes, die geduldig staan te wachten. We kunnen weer in het zadel kruipen en worden terug naar het dorp gebracht, terwijl het rustig aan donker wordt. Een kleine rivieroversteek in de pikkedonker zorgt voor een klein ongemak bij Nick zijn paard, maar de gids weet perfect hoe hij dit moet behandelen. Na in totaal 4u op dit redelijk harde zadel te zitten, hoor je ons niet klagen dat we terug aan de stalling arriveren. Onze gidsen hebben weer fantastisch werk geleverd en dat mag in de verf gezet worden. Met een leuke tip verbreedt de smile op hun gezicht nog een tikkeltje meer. Met een brommer worden we afgezet aan ons vertrekpunt en kunnen we op de nabije avondmarkt afsluiten met een gegrillde vis, en een Shan noedel als dessert. De rustige muziek op de achtergrond doet ondertussen perfect dienst als slaapliedje, en de wijn zal hier vermoedelijk ook wel iets mee te maken hebben.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s