Preparatie voor de trekking – Myanmar

Kalaw zelf is slechts een snelle tussenstop tussen Hpa-An en Inle Lake. Het is mogelijk om met een trekking te doen langs de kleine dorpjes tussen Kalaw en Nyaungshwe, het dorp dat gelegen is langs Inle Lake. Na een lange busrit vanuit het hete Hpa-An komen we ‘s morgens vroeg aan in Kalaw, en bevriezen op slag. De koude hier is in geen woorden uit te drukken, en onze slippers, korte broek en T-shirt helpen in ieder geval niet echt. We hadden friste verwacht, geen vrieskou. De tuk tuk chauffeurs die ons zien uitstappen beginnen spontaan te lachen als ze onze reactie zien en stellen ons voor ons snel naar ons verblijf te voeren. Dat ligt echter om de hoek, dus de wandeling ernaartoe kan ons ondertussen wat opwarmen. We mogen al meteen inchecken, en kunnen in de (min of meer) warme kamer wat bekomen vooraleer we op zoek gaan naar een gids voor de trekking. We zoeken er de meest voor de hand liggende organisatie op, degene die in de Lonely Planet aangeschreven staat. Eversmile is een klein bedrijfje dat met een paar gidsen de trektocht inricht. De trekking is maar 3 dagen, met overnachtingen in een homestay en een monastry, door de velden en lokale communities. We worden ontvangen door Ooh-Ooh, een van de enthousiaste gids van Eversmile. Ze vertelt ons in geuren en kleuren hoe de wandeling verloopt, en dat er al mensen ingeschreven zijn van onze leeftijd, dus dat het gegarandeerd plezant zal zijn. Haar verhaal klinkt super leuk, en dus stemmen we meteen in.

We vieren deze beslissing met een heerlijke maaltijd in een restaurantje naast de deur. Het lijkt redelijk lokaal te zijn, maar de afwerking is verfijnd en heerlijk. De Shan noedels die we geserveerd krijgen zijn heerlijk, het is de eerste keer dat we deze bestellen, en we zijn meteen fan. De noedels lijken een stuk plakkeriger dan anders, vermoedelijk door de hoeveelheid eieren die erin verwerkt zitten. De saus is heerlijk, en het bord is afgewerkt met nootjes, kruiden en een kleine hoeveelheid spicyness die ervoor zorgt dat het perfect evenwichtig is, ongetwijfeld de beste noedels die we ooit hebben gegeten.

Morgen vertrekken we al op trekking, dus vandaag verkennen we op het gemak het lokale marktje, waar Ann-Sofie eindelijk haar hoeveelheid snoepjes kan kopen die ze al zo lang wilt. Een volle kilo snoep, individueel verpakt om uit te delen aan de kindjes die we langs de straat tegenkomen. Tevreden keren we terug naar de kamer, om vroeg te slapen zodat we morgen vol energie aan de trekking kunnen beginnen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s