Nog eentje om het af te leren – Myanmar

Vandaag houden we de sunrise simpel, we keren terug naar het patattenveld van gisteren om in alle rust te kunnen genieten van de opkomende zon. De dauw ligt nog op het gras en dezelfde man als gisteren spreekt ons aan voor de sunrise tempel, we bedanken vriendelijk en zetten ons geduldig neer tot de eerste zonnestralen van achter de tempels komen loeren en de luchtbalonnen opstijgen. Ditmaal komen ze van de andere kant, doordat de wind anders staat waarschijnlijk. We blijven van dit prachtige spektakel genieten tot de zon begint te branden en we als een klontje boter bijna volledig weggesmolten zijn tussen de patatjes door.

We keren terug naar het hotel om een douche te nemen en te ontbijten, want de bus richting Mandalay vertrekt binnen een paar uur. Met een minivan worden we dan een heel eind buiten Bagan gebracht, en overgeladen in een grotere bus die ons in rotvaart richting de laatste stop in Myanmar brengt. Eens aangekomen in Mandalay zit drop off aan het hotel blijkbaar inbegrepen in de prijs, en dus kunnen we gewoon onze valiezen overladen in een tuk tuk en moeten we zelf niets regelen. De driver kiest wel duidelijk om eerst de gasten van het luxueuzere hotel af te zetten, waardoor hij een compleet belachelijke ommetoer moet rijden van 5 km om ons af te zetten, terwijl hij dat vrij snel eerst had kunnen doen. We treuren er niet om, we zijn al lang blij dat we voor de deur gedropt worden. Geen wandelen meer voor ons! Toedeloe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s