Bergen en taart – Vietnam

De volgende dag is scooterdag, we besluiten richting Danang te trekken om de Marble Mountains te beklimmen en de Hai Van pas te overschouwen. De Marble Mountains zijn een combinatie van een natuurlijk fenomeen van marble en limestone rotsen en menselijke religie/kunst. Binnenin de gigantische grotten en holtes zijn religieuze (Buddhistische) gebedsplaatsen gevormd met metershoge standbeelden.

Er zijn verschillende pagodes en tempels, uitzichtpunten over de stad en de zee, en klimparcours om de grotten in- en uit te geraken. Wanneer we het zowat gezien hebben rijden we verder richting de Hai Van pas, maar hoe dichter we komen hoe meer bewolkt het lijkt te worden, en inderdaad, bovenop de pas is er eigenlijk geen steek te zien. Er hangt een dikke mist over zowel de oceaan als het binnenland en dus is het niet echt de moeite. Het is wel een mooie oefening brommerrijden geweest, de kleine baantjes en haarspeldbochten zorgen voor een plezante rijervaging.

De terugrit naar Hoi An gaat in sneltempo, en we hebben nog mooi tijd voor zonsondergang om de kleine straatjes rond de stad te verkennen. Net buiten het centrum draait het terug volledig om de landbouw, gewassen worden onderhouden en koetjes worden langs de straat geleid. Een ander deel van de omgeving bestaat uit een vissersdorpje, Hoi An ligt aan de zee, dus is dit niet zo ondenkbaar. We verkennen de straatjes tot het donker wordt, en sluiten af met Mi Quang en Cau Lau, onze twee favoriete lokale gerechten.

Samen zijn we 50!

Een dagje rust kan altijd deugddoen, en al zeker op je verjaardag! Het is vandaag Ann-Sofie haar heuglijke dag, en aangezien we verliefd beginnen te worden op Hoi An gaan we rustig het stad in om onze gezamelijk halfeeuwige bestaan te vieren. We keren terug naar het caféetje dat de cocktails by the bucket serveert en bestellen een Mojito en een Mai tai. Het is nog maar 10u30, but it’s 5 o’clock somewhere. Na een groot uur blijkt dat een liter cocktail op een nuchtere maag toch niet de ideale brunch is, dus we besluiten een laatste maal het stadje door te lopen en de rest van de dag vliegt voorbij, verder genietend van de straatjes en de sympathieke locals.

Hoi An staat ook gekend om z’n kleermakers, en dat zijn we dan ook van plan. Vandaag is al zeker het ideale moment voor een nieuw kleedje. De zoektocht begint met het vinden van een goede kleermaker, aangezien niet alles even kwalitatief is. En gezien onze reisstijl moet het toch tegen een stootje kunnen. Een prachtig kleed in een ideale kleur hangt buiten in de etalage, en na het passen ervan zijn we meteen verkocht. Alle maten worden opgemeten en de kleermakers gaan aan de slag. Het beste van al is, morgenochtend tegen 11u zou het nieuwe kleedje al volledig afgewerkt moeten zijn en mogen we er dus al om komen. Spannend!

Een verjaardag is niet compleet zonder taart, dus zoeken we een patisserie op die heerlijk verse taarten bakt. We vinden er eentje langs de weg, en ze zien er nogal louche uit aangezien ze niet gekoeld lijken te staan, maar het is de enige optie. Een heerlijke taart met chocoladetopping en schuimbeertjes erop! We kunnen de dag dus mooi afsluiten met het eten van een (paar) stuk(ken) taart op een heerlijk warm terras, zalig! De beertjes moeten er helaas aan geloven om in de frigo op onze kamer te passen, maar ze waren toch te lekker om ze erop te laten staan.

2 thoughts on “Bergen en taart – Vietnam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s