Even tijd voor wat rust in Hanoi – Vietnam

Zowel India als Nepal hebben redelijk wat energie gekost, en dus hebben we besloten om van Hanoi even onze thuisstad te maken. Hanoi kan als hoofdstad van Vietnam als perfecte uitvalsbasis dienen voor zowel ontspanning als activiteiten, en dus lijkt het de ideale locatie voor wat rust. We verblijven de eerste dagen in een hostel om uit te zoeken waar we precies willen verblijven, en vinden er een AirBNB die ons uitermate geschikt lijkt. Een volledig appartement voor onszelf mét uitgeruste keuken.

We staan versteld van de moderne en verzorgde inrichting en er is zowaar een inductievuur aanwezig. Meer is er niet nodig om een grote smile op Ann-Sofie haar gezicht te toveren. We droppen onze spullen en gaan voor het eerst in 3 maanden nog eens naar de supermarkt. We kopen een berg groenten en fruit, yoghurtjes, uiteraard een grote hoeveelheid chips, wat pintjes, en plunderen de hele voorrraad bruiswater uit de winkel. Zo kunnen we na 3 maand Aziatisch eten eindelijk nog eens ons eigen potje koken! Door een kleine inschattingsfout worden het wel 4 dagen spaghetti, maar daar gaan we zeker niet over klagen!

‘s Morgens wordt er luxeontbijt voorzien. De ene keer door Ann-Sofie, de andere keer door Nick. Voor de nieuwsgierigen: een berg toast in een pan met boter gebakken, spiegeleitjes, vers fruit met yoghurt, een Grieks slaatje en een heerlijke tas chocomelk. Meer moet dat niet zijn.

De laatste avond verwennen we onszelf met zelfgebakken pannenkoeken. Iets wat we duidelijk nog niet verleerd zijn, in een mum van tijd is het deeg opgebakken. Echter 1 probleem, we hebben nog heel wat bloem, eieren en suiker op overschot. Zonde om zomaar weg te gooien en dus gaan we snel naar de winkel nog een litertje melk bijhalen en bakken we op volle toeren tot alle ingrediënten op zijn. Resultaat: 57 pannenkoeken. En zo wordt het spaghetti tijdperk opgevolgd door het pannenkoeken rijk.

De tijd in de AirBnB zorgt ervoor dat we wat orde op zaken kunnen stellen, zowel in onze rugzak als in de planning voor de verdere reis. Alle kleren worden eens goed gewassen en met wat uitslapen, tv kijken en niets doen geraken we er al snel weer bovenop. Na een kleine week verlaten we de AirBnB volledig uitgerust, klaar om er weer in te vliegen. We keren terug naar een hostel in het oude stadsgedeelte van Hanoi om vandaaruit de stad te verkennen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s