Galle & Unawatuna – Sri Lanka

Laat aangekomen in Galle zoeken we meteen de hostel op, na wat zoeken (samen met de Tuk Tuk chauffeur) komt de eigenares, Nana, ons tegemoet om de weg naar haar huis te tonen en kunnen we onze spullen droppen. Nana is zelf afkomstig uit China, en verblijft in Sri Lanka om er rustig van het land te kunnen genieten. Ze geeft er Chinese les om rond te komen, en verhuurt daarnaast ook enkele kamers in haar huis. Samen maken we er een gezellige avond van, waarna ze ons vertelt over Galle, wat er allemaal te doen is en wat de ‘must-see’ plaatsen zijn.

De dag erop vertrekken we op haar aanraden naar Unnawatuna Beach, een strook strand waar je kan snorkelen, zwemmen en boottochtjes maken. De zee is echter nogal wild deze tijd van het jaar dus besluiten we onze zwemkleren toch maar niet aan te trekken en in plaats daarvan een tempel te beklimmen die op het einde van het strand ligt en je een mooi uitzicht geeft over het strand en de zee. De tempel is een Stupa met een gigantische Buddha in een glazen stulp, indrukwekkend om te zien. Bovendien is de tempel is gebouwd op de rotsen, plezant om naar te kijken, maar nog plezanter om te beklimmen!

Na de innerlijke bergbeklimmer in ons los gelaten te hebben keren we terug om te eten, een all you can eat voor 350 Rupees per man, lijkt ons een prima optie om de energiebalans weer mooi in evenwicht te brengen. Na een heerlijke maaltijd nemen we de Tuk Tuk richting Jungle Beach, ook op aanraden van Nana. Jungle Beach is een volledig afgesloten stuk strand dat gekend staat om z’n aapjes. Echter zijn er geen aapjes te bespeuren, dus leggen we ons op het strand neer voor een kort middagdutje. Het volgende op ons lijstje is Galle Fort, een oud Nederlands fort waarbinnen een halve stadskern verscholen ligt. We wilden de trip van jungle beach naar Galle Fort te voet doen, maar nog geen 100m verder passeert er een Tuk Tuk die ons met alle plezier gratis en voor niets naar ginder brengt, we twijfelen even, maar wagen het erop.

Tijdens de rit vertelt hij over de geschiedenis van het Fort, vraagt waar we vandaan komen en wat onze plannen nog zijn in Sri Lanka, het is een super sympathieke en behulpzame man. Eens aangekomen bij het Fort willen we hem iets toesteken voor z’n moeite, maar hij aanvaardt het niet en bedankt ons zelfs voor de toffe rit. Een beetje aangedaan zoeken we de ingang, een minuut later denken we die gevonden te hebben en gaan naar binnen. Blijkbaar was dit echter de uitgang, en een aantal mensen spreken ons daarover aan. Maar er is niets gebeurd, we maken ons snel uit de voeten en verdwijnen in de kleine straatjes van het Fort.

Het Fort is in prachtige staat, de huisjes zijn goed onderhouden en de straten perfect aangelegd. Tegenwoordig is het Fort vanbinnen omgetoverd tot een klein stadje met om de twee huizen een leuk winkeltje of restaurant en daarnaast ook enkele leuke bezienswaardigheden. Cultuurfreaks als we zijn hebben we niet eens de helft van de bezienswaardigheden bezocht. Een wandelingetje op de muren van het fort viel wel in de smaak, met als hoogtepunt de witte vuurtoren, één van de iconen van Galle Fort. Na wat te kuieren besluiten we wat te gaan eten, en tijdens onze zoektocht naar een geschikt restaurantje komen we Nana tegen, die ons meteen naar haar favorietje restaurantje van Galle Fort loodst. We bezwijken een eerste keer voor Westers eten en bestellen er Calamares met frietjes, overheerlijk! Als afsluiter van de dag besluiten we naar de zondsondergang te gaan kijken op de muren van het fort. De zonsondergang is prachtig, een mooi kleurenspel met zingende en dansende locals in de achtergrond, kortom, een schitterend zicht om de dag mee af te sluiten.

 

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s