Colombo – Sri Lanka

Na een een vlucht van ongeveer 12 uur landen we om 8:30 lokale tijd in Colombo, de hoofdstad en meteen ook de eerste stop van onze trip doorheen Sri Lanka. Na het oppikken van onze bagage, het afhalen van onze allereerste Rupees en het regelen van een Sri Lankaanse SIM kaart springen we op de bus richting het centrum van Colombo. De bus is in Sri Lanka een goedkope en relatief “snelle” (in Sri Lankaanse termen uiteraard) manier van reizen. Voor nog geen 200 Rupees per man (1.1 euro) kunnen we de bus op voor een rit van een uur naar het hartje van de stad. We zijn nog maar net van de bus of krijgen al een aanbod voor een rondrit met een Tuk Tuk langs een aantal bezienswaardigheden, waarna de chauffeur ons met veel plezier tot aan onze hostel zou brengen. De prijs start bij 3000 Rupees, maar eindigt na heel wat onderhandelen uiteindelijk bij 1000. De onwetend- en onzekerheid leidt ons (vooral Nick dan toch) tot instemmen, dus laden we onze rugzakken in en zijn we vertrokken voor een heus avontuur, al wisten we dat dan nog niet.

We worden door de drukke straten van Colombo vervoerd met een snelheid van je welste, verkeersregels zijn namelijk nergens voor nodig als iedereen maar wat uit z’n doppen kijkt. De enige regel lijkt te zijn dat je aan je eigen kant van de weg rijdt, in Sri Lanka is dat trouwens links en dan nog steekt het daar precies zo nauw niet mee. Voetpaden kunnen perfect dienen om met de Tuk Tuk over te rijden en zebrapaden hebben lauter een esthetische functie. Files bestaan al helemaal niet, want iedereen wurmt zich overal tussendoor. Zolang je maar even “toetert” dat je eraan komt is het allemaal prima. Het nut van rijstroken is ons ook nog niet helemaal duidelijk, zolang er plaats is wring je je er toch gewoon even tussen?

Twee tempels en een marktje later zit onze toer er bijna op, ondanks dat we nog niet echt veel gezien hebben, besluiten we het hierbij te laten en vragen we de chauffeur van ons naar de hostel te brengen. En dan komt de aap uit de mouw, hij heeft het adres van onze hostel namelijk “verkeerd begrepen”, en het zint hem niet dat hij ons, voor de afgesproken prijs, 9km verder moet afzetten. Een discussie voeren is niet altijd even evident aangezien Engels hier wat moeilijk ligt, maar over geldzaken kunnen ze altijd onderhandelen. Hij vraagt 1000 Rupees meer, en na een kwartier onderhandelen gaan we akkoord voor 200 extra. Een ‘klein’ verschil van 800 Rupees, maar afspraken zijn afspraken zou je dan denken.

Eens aangekomen in de hostel is het duidelijk dat het laagseizoen is, het is er zo rustig dat er slechts 1 dorm in gebruik is, en dat daarin dan nog maar 4 man ligt, waarvan wij er al 2 zijn. We gebruiken de avond om wat te bekomen van de vlucht en onze trip van morgen naar Hikkaduwa te plannen. Veel backpackers slaan colombo over op hun tocht doorheen Sri Lanka en na 1 dagje in de stad begrijpen we ook waarom, de stad is erg druk en blinkt niet bepaald uit in schoonheid maar we zijn geraakt waar we moesten zijn, het bed staat te wachten en het idee van eitjes bij het ontbijt morgenvroeg zorgt ervoor dat we al snel in dromenland zitten.

 

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s